تصاویر و مطالب زیست شناسی(استان فارس -شهرستان جهرم) درباره وبلاگ به نام خدا . این وبلاگ جهت استفاده همه دوستداران زیست شناسی از راهنمایی تا دانشگاه ایجاد شده (نزدیک به 500عکس از بهترین تصاویر زیست شناسی وبقیه مطالب نوشتاری) امید وارم مورد توجه واقع گردد . هر صفحه این وبلاگ 30مطلب وبقیه با انتخاب شماره صفحه در پایین هر صفحه قابل دیدن خواهد بود؛.مهدی قدرت جهرمی.... ......اللهم صل علی محمد وآل محمدوعجل فرجهم .........التماس دعای خیر آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان سه شنبه 26 خرداد 1394برچسب:علمی, :: 5:42 بعد از ظهر :: نويسنده : مهدی قدرت جهرمی
حدود 8 تا 12 میلیون سال پیش، اجداد میمون های بزرگ از جمله انسان، دستخوش یک تغییر ژنتیکی چشمگیر گشتند. بخش های کوچکی از DNA تکرار و در سراسر کروموزومهای میزبان خود پخش شدند. اما درحالیکه این دانه های قاصدکی در سراسر چمن پراکنده می شدند، همچون قاصدک ها برخی از بذرهای علف و گل آفتابگردان (بخش های اضافی از DNA) را نیز همراه با خود انتقال دادند. این الگوی غیرعادی تکرار شده در بخش های مختلف ژنوم، تنها در میمون های بزرگ یافت می شود؛ بونوبوها، شامپانزه ها، گوریل ها و انسان ها. « فکر می کنم که این قطعه گم شده ی تکامل انسان است.» اوان ایشلر (Evan Eichler)، متخصص ژنتیک تکاملی در دانشگاه واشنگتن (University of Washington) چنین گفته و می افزاید: « احساسم می گوید که این بلوک های تکراری، بستری برای تولید ژن های جدید هستند.» دانشمندان در طول چند سال گذشته، عملکرد تعدادی انگشت شمار از ژن هایی را کشف کردند که مرتبط با رشد سلول های جدید بوده و نقش مهمی در اندازه و توسعه مغز دارند.
گروه ایشلر در ماه سپتامبر، روشی جدید برای تجزیه و تحلیل این ژن ها منتشر کرد که چگونه از فردی به فردی متفاوت بوده و می توانند نور بیشتری بر عملکرد آنها بتابانند. در مورد فرایند تکرار (و پیامدهای آن) رمز و راز بیشتری باقی مانده است. ایشلر و دیگران نمی دانند چه چیز در دوره های اولیه تکرار رخ داده و یا چگونه این بخش های ملقب به «هسته های اصلی تکرارشونده» تکثیر شده و به سراسر ژنوم نقل مکان کرده اند.
« از آنجا که این نواحی بسیار پیچیده هستند، اغلب در مطالعات ژنومی متعارف نادیده گرفته شده و برخی نواحی هنوز به طور کامل تعیین توالی نشده اند.»
جیمز سیکیلا (James Sikela)، متخصص ژنتیک در مرکز پزشکی دانشگاه کلرادو (University of Colorado) چنین گفت و افزود: « بنابراین اگرچه آنها مهم هستند، ولی متاسفانه بررسی نشده اند.»
در سال 2007، ایشلر و همکارانش کاری را برعهده گرفتند که همچون وظیفه ای خطیر به نظر می رسید: نگاهی جامع به گسترش های تکراری ژنوم انسان.
پژوهش های پیشین در نواحی منفرد مشخص شده بود، اما گروه ایشلر، روش های نوین محاسباتی و ژنومیکس مقایسه ای را در بررسی کل ژنوم به کار گرفت : مقایسه توالی های DNA در گونه های مختلف.
انتشار تجزیه و تحلیل های ریاضیاتی در مجله Nature Genetics سال جاری، مجموعه ای از "هسته های اصلی تکرار شونده" را آشکار ساخت: بسط های DNA که به نظر می رسد بارها در کروموزومی خاص شکل میگیرد.
هسته اصلی تکرارشونده، بسط پیچیده و معماری گونه DNA را محکم کرده و برای بلوک های بزرگتر تکرار، در نقش نقطه کانونی عمل می کند. گرچه دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه هسته با راندن بخش های همسایه DNA، کل بسط را تکرار کرده و نسخه جدید را در محل جدیدی درون کروموزوم قرار می دهد.
ایشلر گفت: « سپس آن را دوباره برمی دارد و برخی از توالی های اطراف آن را تکرار می کند و به محل جدید دیگری حرکت می دهد. شاید یک عنصر ژنتیکی بسیار ناپایدار وجود دارد که قالبی برای تغییر تکاملی فراهم می کند.»
« به نظر می رسد این مکانیزم در تکامل ما بدوی باشد» فیلیپ هیستینگز (Philip Hastings) متخصص ژنتیک در دانشکده پزشکی بیلور (Baylor College of Medicine) چنین می گوید: « ممکن است ما در مسیری باشیم که عمدتا به دلیل این مکانیسم، قسمت های مهیجی از تغییر ساختاری کروموزومی را به وجود می آورد.» تکرارشونده ها الگویی را ایجاد می کنند که به نظر می رسد منحصر به میمون های بزرگ باشد، و نشان می دهد که خود مکانیسم نیز منحصر به این گونه است.
ایشلر و دیگران تاکنون ساختار تنها نیمی از حدود ده ناحیه تکرارشونده را مشخص کرده اند، که هر کدام منحصر به کروموزوم میزبان آنهاست. بیشتر تحلیل ها تا به امروز بر تاریخ تکامل این ناحیه تمرکز داشته است، از جمله مکانی که ژن ها از آنجا آمده اند، چگونگی تکامل سریع آنها و اینکه چگونه به یکدیگر مرتبط می شوند. ایشلر گفت که گروه او برای درک کاری که انجام می دهند، زمان زیادی را با دشواری سپری کرده اند. اگر چه او و دیگران توانسته اند عملکرد تعداد انگشت شماری از ژن های مربوط به تکرار را مطالعه کنند. آنچه دانشمندان می دانند، اهمیت ژن ها در تکامل است.
با توجه به مطالعات ایشلر، حدود یک سوم از خانواده های ژن مرتبط با هسته های اصلی تکرارشونده، نشانه های انتخاب مثبت را در مقایسه با حدود 5 درصد از ژن های کلی نشان می دهند. (بدین معنی که آنها در کمک به تکامل، بقای حامل خود را افزایش داده و به نسل بعدی منتقل می شوند.)
اهداف گروه ایشلر برای استفاده از روش های جدید، در مقاله سپتامبر Nature شرح داده شده است. روش هایی برای پیگیری تغییرات در مناطق تکرار، که می توانند درباره آنچه که این ژن ها انجام می دهند، بینشی ارائه کند. تا به امروز مطالعه ژن های مربوط به تکرار، به گفته ایشلر: « به نظر می رسد که برای سرعت گرفتن و یا کند شدن رشد سلول مهم باشند. آنها در بسیاری از بافت ها و به ویژه برای مغز، به شدت بیان می شوند، که اغلب در سلول های عصبی و در مناطقی با تقسیم سلولی سریع است. در حقیقت، برخی از ژن ها به سرطان مربوط است و آن هنگامیست که آنها بیش از حد فعال می شوند.»
نظرات شما عزیزان: پيوندها
تبادل لینک هوشمند |
|||||||||
|